Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional "Dezvoltarea Capacitații Administrative", în perioada 2007-2013
Politici publice fundamentate în Învățământul Superior: o premisă necesară pentru dezvoltarea României SMIS 34912
CONFERINTA “ASIGURAREA INTERNA A CALITATII IN UNIVERSITATILE DIN ROMANIA”
In cadrul proiectului Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, UEFISCDI a organizat conferinta intitulata “Asigurarea interna a calitatii in universitatile din Romania”.
Dezbaterea, care a avut loc pe 1 noiembrie 2013, a reunit experti nationali si internationali in domeniul asigurarii calitatii, reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale (MEN), ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), ai organizatiilor studentesti si ai universitatilor din Romania.
Evenimentul s-a bucurat de prezenta Ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, care a remarcat interesul mediului academic pentru procesele de asigurare interna si externa a calitatii. Nu in ultimul rand, demnitarul a reiterat deschiderea ministerului de a insera in politicile sale orice recomandare a expertilor care sa duca, prin aplicarea ei, la cresterea calitatii educatiei si a cercetarii in universitatile din Romania.
Avand ca puncte de pornire analiza realizata de catre echipa de experti internationali si rapoartele vizitelor de studiu din cadrul a cinci universitati romanesti, cei prezenti la conferinta “Asigurarea interna a calitatii in universitatile din Romania” au dezbatut modalitatea prin care sistemele interne de asigurare a calitatii isi indeplinesc obiectivele. Nu in ultimul rand, a fost discutat modul in care actorii din sistemul educational pot colabora pentru a putea raspunde mai bine la nevoile mediului academic, dar si rolul institutiilor care au ca atributii elaborarea de politici de asigurare a calitatii. Astfel, s-a adus in dezbatere limitarile pe care le pot avea procesele de asigurare a calitatii, preocuparea tot mai mare a universitatilor pentru diversificare, legatura dintre finantare si calitate.
In finalul discutiilor, participantii si-au exprimat speranta ca astfel de evenimente, care reunesc la aceeasi masa atat decindenti din sistemul educational, cat si reprezentanti ai universitatilor, sa produca schimbarile reclamate de mediul universitar romanesc.
Sesiuni paralele
Documentele suport ale conferintei