Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional "Dezvoltarea Capacitații Administrative", în perioada 2007-2013
Politici publice fundamentate în Învățământul Superior: o premisă necesară pentru dezvoltarea României SMIS 34912
APEL PENTRU CONTRIBUTII VIZAND SISTEMUL INTERN DE ASIGURARE A CALITATII DIN UNIVERSITATI
UEFISCDI va ofera aceasta oportunitate prin proiectul “Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei”. Proiectul a fost gandit pentru a efectua o analiza consistenta a unei serii de componente ale sistemului de invatamant superior din Romania. Printre elementele pe care le analizeaza se numara si sistemele interne de asigurare a calitatii din universitatile romanesti, mai ales masura in care acestea isi ating scopul, in perspectiva comunitatii academice dar si a societatii in general. Prin asigurare interna a calitatii intelegem acele sisteme si procese care incearca sa garanteze si sa amelioreze continuu calitatea activitatii de formare, a celei stiintifice sau a celei administrative dintr-o institutie de invatamant superior.
Pentru a va afla opinia, dar si pentru a putea identifica punctele nevralgice ale sistemelor de asigurare a calitatii existente, va rugam sa raspundeti la urmatoarele intrebari:
- Ce experienta aveti in ceea ce priveste procesele interne (institutionale) de asigurare a calitatii? Le considerati relevante?
- Ati fost vreodata consultat cu privire la vreun aspect al functionarii unui sistem institutional de asigurare a calitatii? Daca da, ne puteti spune cum si de ce ati fost consultat?
- Cum ati imbunatati sau schimba procesul de asigurare a calitatii in universitatile romanesti?
Asteptam raspunsuri la intrebarile de mai sus din partea oricarui profesor, reprezentant al mediului economic, al sindicatelor, expertílor si a altor parti interesate de procesul de asigurare a calitatii in institutiile de invatamant superior. Va rugam sa ne precizati daca va exprimati opinia personala sau cea a unei anumite institutii sau organizatii.
Raspunsurile si opiniile dumneavoastra pot fi trimise la adresa de email secretariat-podca@uefiscdi.ro, fie in limba romana, fie in limba engleza.
Mentionam ca datele colectate vor fi folosite pentru o analiza cu caracter stiintific si nu pentru o evaluare institutionala. Raspunsurile Dvs. vor fi completate de o serie de vizite pe teren la universitati reprezentative din tara.
Confidentialitatea raspunsurilor va fi garantata.