• Română
  • English

11- 12 OCTOMBRIE 2012: INTALNIRE DE LUCRU – EXPERTI IN ASIGURAREA CALITATII IN INVATAMANTUL SUPERIOR

dsc_1456

 

In cadrul proiectului Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, Modulul IV – “Realizarea unor studii si analize privind o serie de politici in invatamant” a fost organizata, la Hotel Intercontinental Bucuresti, o intalnire de lucru la care au luat parte experti internationali si nationali in asigurarea calitatii in invatamantul superior.

Dezbaterile au prilejuit analiza metodologiei necesara realizarii unei analize a sistemelor de management a calitatii existente la nivel institutional, din perspectiva performantei si a adecvarii, in cadrul activitatii A7.6.

Printre invitati s-au numarat Lesley Wilson, President of the Executive Board of EAQR, Peter Maassen, Department of Educational Research, University of Oslo, and Director of Higher Education Development Association (Hedda), Eric Froment, Chair of the Register Committee, Noël Vercruysse, Department of Education and Training, Flemish Community of Belgium, si Remus Pricopie, Rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti.

Interventiile invitatilor au atins mai multe subiecte, printre care “Procesul Bologna dupa conferinta Ministeriala de la Bucuresti: Provocari privind Asigurarea Calitatii”. In cadrul discutiilor, expertii au incercat sa gaseasca raspuns la urmatoarele intrebari:
- Care sunt principalele provocari cu care se confrunta sistemele externe de asigurare a calitatii din Europa?
- Cum se poate dezvolta increderea in sistemele externe de asigurare a calitatii, pentru a fi recunoscute la nivel international?
- Care sunt provocarile pe care le aduce Comunicatul de la Bucuresti, in ceea ce priveste asigurarea calitatii?

Nu in ultimul rand, evenimentul a prilejuit prezentarea unor studii de caz privind asigurarea calitatii, in cadrul carora au fost aduse in discutie experientele si provocarile Belgiei si ale Romaniei, care au decis sa recunoasca, in propriul sistem de asigurare a calitatii, agentii straine de asigurarea a calitatii, membre EQAR.

Discutiile din cadrul evenimentului s-au dovedit extrem de utile in conturarea metodologiei de realizare a analizei sistemelor de management a calitatii existente la nivel institutional, din perspectiva performantei si a adecvarii (activitatea A7.6).